• EfektivniDieta.cz
  • Proteinová dieta MDIET - popis metody
  • Previous
  • Další

M-DIET proteinová dieta

Hubněte s chutí

Proteinové polévky

Připravili jsme i alternativní způsoby přípravy proteinových polévek. Zajímavé jsou např. kombinace kapustové přípravku s Pórkovým krémem, rybí polévky, zapravení hlívy s Houbovým krémem, kopřivy se chřestový krémem, špenátu se zeleninovým krémem, hlávkového salátu se zeleninovým krémem, květáku se zeleninovým krémem, brokolice se zeleninovým krémem, a dýně s marockého polévkou. Polévky můžeme dochucovat bylinkovými pěstovat, které se připravují z olivového nebo řepkového oleje, do kterých přidáme nasekané bylinky, například bazalka, tymián, estragon, rozmarýn, petrželová nať a pažitka. Polévky se mohou ozdobit a dochutit sněhem - rozšlehaným bílkem, do kterého přidáme bylinky. Sníh můžeme i zprudka zapéct v troubě.

 

Kapusta - pórkový krém
200 g kapusty, 50 g pórku, pórovité bramborový krém, česnekový prášek, majoránka, sůl
Kapusta nakrájíme na nudličky a do měkka podusíme na orestovanou póru. Dochutíme solí, česnekovým práškem a zalijeme pórkovým krémem připraveným podle návodu.

Fazolka - zeleninový krém
200 g fazolky, 50 g pórku, zeleninový krém, česnekový prášek, sůl
Fazolky doměkka uvaříme v osolené vodě. Pórek si orestujeme na olivovém oleji, přidáme uvařené fazolky a zalijeme hotovým zeleninovým krémem připraveným podle návodu. Dochutíme solí a česnekovým práškem

Zaprávané hlívy - houbový krém
250 g hlívy, pórek, houbový krém, česnekový prášek, sůl
Hlívy orestujeme s pórkem na olivovém oleji do měkka. Zalijeme hotovým houbovým krémem připraveným podle návodu. Dochutíme solí a česnekovým práškem.
Kopřivový krém - Chřestová krém
30 g kopřivy, chřestový krém, bílý pepř, sůl
Do hotového Chřestová krému přidáme najemno nasekanou kopřivu a dochutíme solí a pepřem.

Špenátový krém - zeleninový krém
100 g špenátu, bílý pepř, česnekový prášek, sůl
Do hotového zeleninového krému přidáme najemno nakrájený špenát. Dochutíme pepřem, česnekovým práškem a solí.

Salátová polévka - zeleninový krém
100 g hlávkového salátu, zeleninový krém, pepř, sůl
Do hotového zeleninového krému přidáme najemno nasekaný salát. Dochutíme pepřem a solí.

Květáková polévka - zeleninový krém
100 g čerstvého květáku, zeleninový krém, muškátový ořech, sůl
Květák uvaříme na páře do měkka. Uvařený květák nakrájíme a přidáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.

Brokolicová polévka - zeleninový krém
100 g brokolice, zeleninový krém, muškátový ořech, sůl
Brokolici uvaříme na páře do měkka. Uvařenou brokolici nakrájíme a přidáme do hotového zeleninového krému. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.

Dýňová polévka - marocká polévka
100 g dýně hokajdo, 20 g fenykl, sůl
Očištěnou dýni nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do měkka v páře. Mezitím si orestujeme fenykl na olivovém oleji. Vše smícháme do hotové polévky a dochutíme solí.

 

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info